Sk�lv�r Velforening logo
Home     Gallery     Guestbook     News     Sitemap     Contact


Latest news:
Feiing og kontroll av fyringsanlegg
16th of June 2024 8:53 AM
Det er svrt lenge siden sist....
» Read more..

Sommerlotteriet 2024
(2024/Jun/15)
Stort gruppebesk to dager p rad
(2024/May/31)
Lokale navn og sprk for vrig
(2024/May/31)

» More news..

You are visitor nr 438 268
since 2011/Feb/07 

Kultur og natursti med selvbetjening

Formannskapet ble tatt med på omvisning, og turen gikk helt ut til Ytterlodden.

  Mye interessant å lese på informasjonstavlene

 

Kulturstien ble anlagt i 1995 som et samarbeidsprosjekt mellom Skålvær Velforening og Kulturetaten i Alstahaug kommune. Stien består av en rekke solide tavler med tekst og illustrasjoner, som leder de besøkende gjennom landskapet. Man får med seg ganske fyldig informasjon uten å ha med kjentmann eller guide.

 

Det finnes bord og benker en rekke steder langs veien, og et utedo midt ute i skogen.

 

Allerede ved ankomst treffer man på mange informasjonstavler plassert i kaiområdet. Turen går videre langs den nå gressgrodde hovedveien, med en avstikker til hustuftene etter hovedbygningen i gården. Videre forbi hagen og restene av gårdsfjøsen. En avstikker til kirkegården med navnelister over de som ligger begravet der, og videre opp mot kirkebakken. Her kommer det en ny avstikker opp til øyas høyeste punkt, Hundtuva, som rager ca 14 meter over havet. Ikke imponerende høyt, men når det meste omkring er enda lavere, så er utsikten svært bra.

 

Fortsetter man derimot rett fram gjennom grinda ved Kirkebakken kommer en forbi de to siste husene og man begir seg til utmarka. Her går veien forbi Dammen, gjennom Langskåran, der det tidligere har vært utmarkslått. Videre går ferden gjennom ganske tett skog og man kommer til øyas sørligste punkt, Flagghaugen. Langs vestsiden av Skålvær er det mer åpent landskap. Stien kan noen steder være litt utydelig, men en del merker er satt opp til hjelp for turfolk. Man kommer forbi hustuftene på Ytterlodden og tilbake til Dammen som er en populær rasteplass med god skjerming mot vind fra alle kanter. Fra Dammen går det også en mindre sløyfe av stien gjennom plantefelt og til tufter etter en sommerfjøs.

 

Store deler av året er det sauebeite i utmarka. Ta hensyn, og ikke skrem dyrene unødvendig. Hunder må være under full kontroll av eieren.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
MOB: +47 906 09 962
Bank account: 1503.46.90550
It took 0.6991 seconds to load this page.
Copyright 20©11 Skålværvel.no - All rights reserved
Design, layout and system: VegaDesign.net

Privacy Policy
Sklvr Velforening
Mlnhushaugen 37
8802 SANDNESSJEN
Reg.nr: 994 504 053

Forgot your password?
 
   
Powered by Vega CMS (PHP) 6.0.3.1
- Professional design solutions -

Copyright © 2006 VegaDesign.net
- All rights reserved