Skriv ut siden

 
skaalvaervel.no
Cristine og David Scheck på flytebrygga i Skålvær. (: Nils Falch)
 
En halvtime i Skålvær

Amerikansk par på hurtigrutereise tok en omvei.

 
: Nils Falch,  
 
 

Tidlig på ettermiddagen lørdag 22. juni landet ekteparet Christine og David Scheck fra Oklahoma USA på Skålvær. Davids opphav var emigranter fra Sørvestlandet, og paret var på en treukers turne for å se landet og finne slektninger.

 

Etter å ha reist Bergen - Kirkenes med Hurtigruten hoppet de av på Nesna på sørtur, og tok en gylden omvei med skyssbåt gjennom en del av den Helgelandske skjærgård. De rakk så vidt ombord i samme hurtigrute før den gikk fra Brønnøysund.

 

Paret hadde ingen tilknytning til Skålvær, men ettersom turarrangøren hadde forespeilet servering av kaffe, vafler og egenprodusert rabarbrakake, og en kort utgave av stedets historie, kunne de ikke motstå fristelsen.

Besøket varte bare en drøy halvtime, og selv om været kunne vært bedre, lot det ikke til å legge noen demper på stemningen og interessen for utkanten. Det ble knipset i alle himmelretninger.

 

Planen var å gjøre et strandhugg på Vega, men været og klokken tillot ikke denne avstikkeren. Selv om det blåste en liten kuling på Vegafjorden ble det ingen mating av krabbene denne gangen. Et overraskende og hyggelig besøk, så lenge det varte.




-
-
 
 
Copyright © skaalvaervel.no - All rights reserved
Design, layout og system: VegaDesign.net