Skriv ut siden

 
skaalvaervel.no
De siste nyhetene
Illustrasjonsfoto fra Herøyfjerdingen. (Foto: Herøy kommune)
 
Hytterenovasjon blir obligatorisk

Også Skålvær vil sannsynligvis komme inn under ordningen.

Av: Arnt Johansen, torsdag, 3. desember 2015 kl. 22.39,
Sist oppdatert: torsdag, 3. desember 2015 kl. 23.01
Del  
 

Hus og hytteeierne i Alstahaug kommune, og deriblant de på Skålvær, har fått brev fra SHMIL IKS om at tvungen renovasjonsordning for fritidsboliger vil bli innført fra 1. januar 2016.

Bakgrunnen er at Miljødirektoratet nå har gitt beskjed til landets kommuner om at renovasjon for fritidsboliger ikke lenger skal være frivillig.

 

Men det kan se ut som om det har gått litt fort i svingene i denne saken. Det var forventet at man først skulle motta informasjon om den hvordan tjenesten skal utføres i praksis. Hvor skal oppsamlingspunktene plasseres, og hvordan skal avfallet fraktes bort.

 

Velforeningen har sendt utallelse i forbindelse med høringsrunde sist sommer, der vi forventet å få presentert planer, og så komme med meninger om saken. Men det har vært helt stille om saken til nå disse brevene kom.

 

Velforeningens formann har vært i samtaler både med SHMIL og Alstahaug kommune de siste dagene. Hos SHMIL var det en grei forståelse av at planene måtte være på plass før man kunne komme videre. Og det kom fram at Skålvær kan få en ordning lik Sandvær i Herøy. Der er oppsamlingen på hurtigbåtkaien, og beholderne blie sendt til Sandnessjøen med rutebåten. På grunn av manglende forberedelser kan det likevel tenkes at ordningen blir utsatt ett år for Skålværs vedkommende.

 

Sånn som saken ligge an nytter det ikke å protestere på at ordningen blir innført. Det eneste man kan gjøre å prøve å påvirke slik at ordningen fungerer best mulig.

Det nytter heller ikke å søke om fritak fordi man lite eller ikke bruker fritidshuset. Så lenge huset er beboelig og rigget for overnatting og matlaging må man betale avgiften. Prisen er satt til kr 1188 pr år.

 

Vi kommer med mer om saken når nye opplysninger foreligger.

 
- Flere nyheter..
- Forsiden..
 
 
Copyright © skaalvaervel.no - All rights reserved
Design, layout og system: VegaDesign.net